Avocat

Geanina Munteanu Millet

În ce constă particularitatea asistenței juridice a cabinetului dumneavoastră?

Acompanierea clientilor franco-romani si o prezenta simultana in Franta si Romania. Dubla cultura franco-romana si cunoasterea celor doua drepturi francez si roman imi permit sa anticipez cum pot fi conciliate nevoile si obiectivele clientului cu particularitatile situatiei si sa ii ofer cele mai potrivite optiuni si strategii juridice.

Unde sunt birourile dumneavostră?

Birourile mele sunt La București și Paris. În acest fel pot propune o asistență juridică adaptată de la un caz la altul.

Geanina MUNTEANU MILLET si-a inceput cariera la Bucuresti in 1993 sub indrumarile cunoscutei Maestre Paula IACOB.

Titulara a unei diplome de studii aprofundate, DEA in  Dreptul Contractelor si D.I.P. la Universitatea din Paris XI (1995-1996), admisa la examenul  Scolii Baroului de avocati de pe langa Curtea de Appel din Versailles (1997), integrand  apoi Baroul din Paris (1999), doi ani de studii de doctorat sub directia profesorului Bertrand ANCEL 1997-1998 in domeniul investitiilor franceze in Romania prin fuziuni achizitii, cumparari de fonduri de comert si creare de societati (o prima experienta in cadrul societatii FIDAL KPMG PARIS 1995-1996).

Clientela sa cauta mai mult decat un avocat exersand concomitent la Bucuresti si Paris care vorbeste perfect si romana si franceza  : ceea ce o distinge este dubla competenta juridica care rezulta din vasta sa experienta profesionala, in special in urmatoarele domenii de activitate in drept franco-roman : Contracte internationale, dreptul familiei, structurarea contractuala a investitiilor franceze in Romania sau a investitiilor romane in Franta,

Geanina MUNTEANU MILLET este frecvent solicitata in contenciosul international, in procedurile de executie, sechestrari de conturi bancare, recuperari de creante sau contracte de distributie, dreptul transportului, drept penal, infractiuni economice.

Geanina MUNTEANU MILLET a assistat si consiliat artisti si scriitori  in apararea drepturilor lor de autor si de interpret.

Din 2010 Geanina MUNTEANU MILLET este membra a Associatiei de Avocati Mandatari in Transactii Imobiliare la PARIS (A.A.M.T.I.), putand primi in Franta mandate de cumparare, de vanzare sau de locatie de bunuri imobiliare, inclusiv investitii imobiliare sau locative.

Din 1999, Geanina MUNTEANU MILLET a dezvoltat o importanta experienta globala in drept notarial si in dreptul familiei, in contenciosului successoral, fiind solicitata pentru numirea de mandatari ad hoc/lichidatori de SCI, iesiri din indiviziune litigioase sau amiabile, contencios legat de expertize in scriere etc.

Geanina MUNTEANU MILLET este deseori solicitata cu cereri de intoarcere a copiilor deplasati sau retinuti ilicit intre Franta si Romania, proceduri complexe pe care le poate executa in toate aspectele si etapele obligatorii, gratie dublei sale calitati de avocat in Barourile din  Paris si din Bucuresti si a cunoasterii Conventiilor internationale.

Geanina Munteanu Millet 3

Testimoniale